Administrator
Makai, Świat Demonów, istnieje głównie jako wymiar alternatywny Gensokyo. Nie mylić z Piekłem. Wejście do Makai zlokalizowane jest w jaskini w pobliżu Świątyni Hakurei. Samo Makai jest raczej miejscem nieprzyjaznym o nieziemskiej naturze, co powoduje, że trudno jest tam przetrwać. Lecz jednak youkai i niektórzy ludzie mieszkają/trenują tam. Wypełnione jest toksyczną miasmą, która jest trująca ale wzmacnia magiczne zaklęcia oraz pieczęcie, ułatwia także naukę magii ludziom.
Większość terenów Makai ma głęboki czerwony kolor, lecz znajdują się tam także wielkie kryształowe lasy oraz zamarznięte pola.
Szaro włosa ze znudzeniem w oczach powolnym krokiem szła wgłąb jaskini. Sakuya rozejrzała się dookoła gdy nagle poczuła, że nie chodzi już po zwykłej ziemi lecz po kryształach wszystkich kolorów - to miejsce nigdy nieprzestanie mnie zadziwiać -
Kobieta spojrzała na Aiko uśmiechając się lekko - To jeszcze nic za chwilę powinnyśmy dojści do krystalicznych ogrodów Shinki, Shinki jest założycielką Makai kiedyś to była zwykła jaskinia, a teraz jeden z cudów Gensokyo - Szaro włosa spojrzała na ściane którą porastał Kryształ - poraz pierwszy byłam tu z moją przełożoną by spotkać się z Sariel, upadłym aniołem tutejszej świątyni ech brakuje mi Merimaid-sama ma teraz ciekawsze zajęcia niż spotykanie się ze mną -